Среща с авторите на Панаира на книгата

В ден 3 от Панаира се случи тийн-чудо: над 30 деца щурмуваха Мраморно фоайе на НДК, нетърпеливи да се срещнат с авторите на хитовата поредица „СТРОМ“ – Еманюел и Беноа дьо Сен Шама.

Френските писатели, гости на изд. Сиела, прекараха над час в компанията на младите български кандидати за рицарски сан, отговаряйки на лавината от въпроси.

Кои са прототипите на героите? Ще има ли продължение на трилогията? Защо точно СТРОМ? Тези и куп други въпроси зададоха ученици от няколко столични училища на авторите. Семейство дьо Сен Шама останаха заинтригувани от будните младежи и с удоволствие отговориха на любопитните, а и самите те зададоха доста въпроси на своята публика.

Книгите от трилогията, включени в новата тийн-кампания „Читателска щафета 3: Силата на СТРОМ“, определено събудиха небивал интерес сред младите читатели. Макар и отскоро на българския пазар, трите тома се оказаха познати на много от присъстващите и те дори успяха да се включат с верни отговори в специалната игра-викторина. Автограф на своите книги пък получиха и всички желаещи да се ръкуват с авторите и да грабнат заветен подпис върху любимия си том от „СТРОМ“.

Интервю с авторите на поредицата и още любопитни подробности очаквайте съвсем скоро!

Коментарите са забранени.