Поредицата СТРОМ

Книгите на Еманюел и Беноа дьо Сен Шама от поредицата “СТРОМ” безспорно правят революция на книжния пазар. Едни от най-вълнуващите четива във фентъзи-жанра очароват и пленяват своите последователи с необикновен, загадъчен сюжет, изплетен от тайни мисии, странни учебни дисциплини, портали към отвъдния свят и дори едно пророчество!

Близнаците Рафаел и Рафаела Шен ще се изправят пред най-големите си страхове, ще трябва да надвият дракона, който дреме във всеки един от тях, за да се изправят заедно срещу злото. Но дали драконът ще надвие дракона?

В подземията на Лувъра едно тайно общество работи за защитата на човечеството: братството на рицарите на Необичайното. То пази тайната за съществуването на неподозирани светове, невидими за всички смъртни. Днес организацията набира ново поколение от рицари, а сред тях са близнаците Рафаел и Рафаела, които се запознават със силата на СТРОМ. По време на обучението им таен колекционер открадва необичаен предмет: ултрамодерен компютър, открит в египетска гробница. Мистерията се задълбочава, когато двамата разбират какво се крие в него: снимка, изобразяваща ги в компанията на техния кръстник Тристан…Прочетете ревюто в “Детски книги”.

След скорошното издигане на Рафаела в ранга на паж, момичето, член на бъдещото поколение рицари, изчезва мистериозно, след като прекрачва един портал, който я отпраща в миналото.

За да може да и помогне, нейният кръстник Тристан също преминава през портала. Заедно те се оказват въвлечени в центъра на битка за властта в сърцето на Древен Египет.

Близнакът й Рафаел прави всичко възможно, за да ги спаси. Ще успее ли обаче да разреши безпрецедентния случай в историята на Братството и на каква цена? Има ли връщане напред във времето и кой всъщност е Артур?

По четирите краища на света Рицарите на Необичайното използват силата и способностите на СТРОМ, за да скрият от простосмъртните съществуването на невидими светове.

Но Организацията е развълнувана: трийсет и седмото и последно предсказание на великия астролог Нострадамус, до този момент пазено в тайна, ще й бъде разкрито. Кандидат-рицарите, близнаците Рафаел и Рафаела, се готвят за най-лошото…

Има ли връзка 37-ото пророчество с двете деца и ще завърши ли благополучно сагата?

Прочети, попълни и не забравяй да изпратиш своята стромическа форма за участие на нашия адрес: За играта “Читателска щафета”, п.к. 204, 1113 София 13. Ние ще се погрижим да получиш колекционерската си значка в края на кампанията.

Но помни: най-бързите 500 ще бъдат издигнати в ранг рицари на необикновените книги и ще получат своите значки!

Коментарите са забранени.