Известен е победителят в “Читателска щафета 3: Силата на СТРОМ”

Днес, по време на детския книжен празник край езерото “Ариана” в София, изтеглихме името на големия победител в нашата рицарска кампания “Читателска щафета 3: Силата на СТРОМ”.

В периода 29.11.2012 – 15.04.2013 г. 80 кандидат-рицари от цяла България, предизвикани от сайта “Детски книги” и изд. “Сиела”, се осмелиха да прочетат хитовата трилогия СТРОМ на авторите Еманюел и Беноа дьо Сен Шама, да попълнят форма за участие и да я изпратят по пощата. 

По дългия и труден път на рицарството 80 млади читатели успяха да се справят и затова те ще получат своите колекционерски рицарски значки, които да носят с гордост.

Книгите, с които те се справиха, са 218 на брой, а в изпитанията тийнейджърите бяха подкрепени от 32 учители и 38 библиотекари от цялата страна. Най-издръжливи се оказаха децата от Силистра – 15 от тях преодоляха трудностите на кампанията ни. Следват ги читателите от Брусарци – 12 участника, по 10 от София и Белово, 8 от Ловеч и т.н. Благодарим на всички читатели, които се осмелиха да се включат в предизвикателството ни и да доведат нещата до край!

С помощта на Таня от изд. Сиела се сдобихме и с формата за участие на един от 80-те рицаря, осмелили се да участват в кампанията. Той стана и големият ни победител…

Вече е ясно: щастливецът, който грабва голямата ни награда – електронен четец за книги NOOK и комплект от трилогията “СТРОМ” с автограф от Еманюел и Беноа дьо Сен Шама, е Кристина Красимирова Тангарджиева от гр. Айтос. Кристина е прочела необходимия брой книги за участие и е научила за нашата кампания от читалищната библиотека “Васил Левски 1869″ – гр. Айтос. 

Интересното е, че напълно в духа на книгите от поредицата, в които Рафаел и Рафаела трябва да тренират търпението, издръжливостта и силата на характера си, така и на Кристина се наложи да се справи с изпитанието на загубена форма за участие. Нейният формуляр не пристигна при нас, но младата дама следеше редовно раздел “Поща” и накрая се реши да ни изпрати втора форма за участие, която й донесе страхотен късмет!

На Кристина честито, а на останалите рицари пожелаваме да са все така умни, будни и четящи. Вярваме, че наученото от книгите на Еманюел и Беноа ще им помогне да побеждават силите на злото, а кой знае – може някой път да им донесе и някоя комолка като Лепката ;)

Освен наградата на Кристина, по време на събитието връчихме и наградата в нашия фотоконкурс за най-щура снимка “Как четеш СТРОМ”, спечелен от Поля Какалова от Благоевград. Младата читателка се качи на сцената, за да приеме своя нов фотоапарат, с който да заснема снимки с любимите си книги :)

Всички участници в кампанията ще получат в рамките на месец своите рицарски значки и грамоти за участие в щафетата “Силата на СТРОМ”, а в раздел “Поща” ще обявим къде ще бъдат изпратени значките (училище/библиотека/домашен адрес).

До нови срещи и нека силата на СТРОМ бъде с вас!

2 коментара по „Известен е победителят в “Читателска щафета 3: Силата на СТРОМ”

  1. Много благодаря за рицарската значка и официалните документи! :-) Сега с нетърпение ще очаквам книгата! ;-)

  2. Честито на Кристина!