Голямата награда в щафета СТРОМ за големия победител Кристина от Айтос

Голямата награда в “Читателска щафета 3: Силата на СТРОМ” се оказа малка по размер, но не и по качества. В духа на традицията чрез томбола изтеглихме името на щастливеца, който печели страхотен електронен четец за книги Nook Touch и комплект книги с автограф от Еманюел и Беноа дьо Сен Шама.

Големият победител, както вече обявихме, е Кристина Тангарджиева от гр. Айтос. Тя, заедно с останалите 80 рицари, достигнали до финала, се осмели да прочете близо 1000 страници на хитовата трилогия СТРОМ.

Напълно в духа на книгите от поредицата, в които героите трябва да тренират търпението и силата на характера си, така и на Кристина се наложи да се справи с изпитанието на загубена форма за участие. Нейният първи формуляр не пристигна в специалната ни пощенска кутия, но чрез редовно следене на информацията в сайта Криси реши да ни изпрати втора форма за участие, която й донесе страхотен късмет.

Криси научила за щафетата в читалнята на библиотеката, където заедно с преподавателката по български език и литература и нейна майка Лиляна Тангарджиева и с още четири приятелки, отишла да преписва писмата на Левски, включвайки се в читалищната инициатива на НЧ “Васил Левски 1869″ – гр. Айтос, посветена на 19 февруари.

“Обичам да чета, знаех, че ще се справя!”, категорично заяви Кристина на специалната церемония на 23 април – Световния ден на книгата, на която читалищното ръководство на читалището връчи значки на всички участници в двете възрастови щафети –  ”Супер читател” за учениците от ІІІ и ІV клас и “Рицар на СТРОМ” – за шестокласниците.

Наградите бяха връчени на Криси от Цветелина Драгиева – Секретар на НЧ “Васил Левски 1869″ с пожеланието да постоянства в привързаността си към четенето.

“Благодаря ви, че се включихте в кампанията с много желание. Участието ви е една голяма стъпка към света на книгите. До нови срещи и нека силата на СТРОМ бъде с вас!”, е поздравът на г-жа Драгиева към 20-те айтоски участници в конкурса, които са част от голямото семейство на четящите в Айтос.

Освен комплектът с книги с автограф от Еманюел и Беноа и своята рицарска значка, Кристина получи страхотен електронен четец от ново поколение - NOOK Touch. Той е оборудван с най-добрия eInk дисплей и с тъчскрийн. Екранът е без отблясъци и гарантирана липса на слънчев ефект, а малките размери правят четеца изключително удобен за носене в дамска чанта. Така Криси ще има възможност да носи цялата си библиотека със себе си, където и да отиде :)

Повече информация за електронния четец ще откриете тук.

Коментарите са забранени.