Героите на СТРОМ: Комолките

Комолките са малки създания с големината на бебета, с телца, покрити с бежов мъх. Имат големи кръгли глави с нещо като антени, приличащи на тирбушон.

Комолките имат едно око без клепач, а носът им е с формата на нещо средно между свинска зурла и слонски хобот. Тези странни създания притежават широка източена уста без устни и два щръкнали конуса от двете страни на главата, прилични на уши.

Двата ципести крака, пухкавата опашка и несъразмерно дългите ръце с по десет пръста (като крака на паяк) допълват външния вид на комолките. А способността им да се трансформират в най-различни предмети им позволява  да следят кандидатите и да докладват на техните настойници дали спазват правилото на трите „С“.

Знаете ли колко дълго живеят комолките? Раждат се на 99 години и умират като бебета! Какво е чувството да знаеш кога ще умреш?

Имаш идея как изглеждат комолките? Нарисувай и покажи! Очакваме илюстрациите ти за тези странни създания на мейл strom@detskiknigi.com или на адрес: За “Читателска щафета”, п.к. 204, 1113 София 13.

Един коментар по „Героите на СТРОМ: Комолките

  1. Мило Раде, твоята представа за комолките силно ме впечатли. Те са рошави и кръгли, невероятни и фантастични. Ти си си ги представила идеално. А биха ли могли да изглеждат и по друг начин? Не спирай да фантазираш! Нарисувай и други герои. Очаквам с нетърпение рисунките! Поздравления!!! Дани